Welkom aan de kust

Een fijner boek over Scheveningen is nimmer geschreven: journalist Danny Verbaan heeft zijn dorp een grote dienst bewezen. ‘Welkom aan de kust’ is een must.

 

Sjaak Bral - 14 October 2018

Bedriegertjes

Een schoolreisje: dá’s lang geleden! De aanblik van een grote touringbus voor de deur, je ouders die je uitzwaaien, een tasje met brood, snoep, een zakje chips. En dan naar het attractiepark de Bedriegertjes. Tegenwoordig gaan scholieren ook naar de Bedriegertjes. Op het Binnenhof.

 

Sjaak Bral - 13 October 2018

GROe

Een ‘diabolische parfumcocktail’. Zoiets verzin je dus als je met je rug tegen de muur staat omdat iedereen je met bewijzen om de oren slaat. De Russen happen naar adem. Hun enige verweer: het Westen beschikt over ‘een levendige fantasie’.

 

Sjaak Bral - 12 October 2018

Nèntsjûh

De Haagse PvdA heeft een prima plan: geef alle Haagse kinderen van drie maanden oud een boekje van Dick Bruna. ‘Nijntje innut Haags’. Je kan immers niet jong genoeg beginnen met het inlepelen van de Haagse Mores. D66 slaat juist de plank volkomen mis met hun idee om op de Binckhorst straten te vernoemen naar figuren uit Star Wars.

 

 

 

Sjaak Bral - 09 October 2018

Ome Ed en dubbel glas

‘Waarom is dat raam beslagen?’ Ome Ed stelt de vraag op knorrige toon.‘Omdat het dubbel glas is’, zegt Gerard de Gleuvenglijder. Maar Leen Half Een, die deze middag precies één minuut na zijn achternaam binnenkomt, grijpt meteen in. ‘D’r is maar één iemand die dat zeker weet. Fransje Walraven.’

 

 

Sjaak Bral - 07 October 2018

Populierendood

 

 

Wie het groen in deze stad dierbaar is wil ik vanaf deze plek even waarschuwen. Indien u over de Scheveningseweg richting het vissersdorp rijdt, komt u een spookberm tegemoet.

 

Sjaak Bral - 06 October 2018